SAVETI ZA NEGU

Usvojite dobre dnevne navike. Vaša odeća će vam biti zahvalna na tome!

Vaše srećno odelo, kao i vaša omiljena crna haljina ili džemper zaslužuju najbolju moguću negu kako bi duže trajali. Svesni toga, naši stručnjaci dele sa vama male savete koji sve menjaju.

MAŠINSKO PRANJE VEŠA

Što se tiče mašinskog pranja, uvek proverite simbole veša na nalepnicama odeće. Pored toga, nemojte preopteretiti mašinu i uvek odvajajte belu odeću od odeće u boji. Savetujemo da ručno perete svoje osjetljive komade ili ih perite izvrnute.

Takođe, proverite da li su džepovi vaše odeće prazni.

MAŠINSKO SUŠENJE VEŠA

Pre nego što stavite bilo koji odevni predmet u sušilicu, proverite simbole za sušenje na nalepnici. Izbegavajte sušenje bilo koje vrste tekstila koji sadrži elastični materijal, poput džempera, jer može postati bodljikav ili se smanjiti. Bolje je pustiti da se osuši na vazduhu, ali van sunca.

SAVETI ZA PEGLANJE

Vlaženje odeće pre peglanja pomaže da se izglade nabori. Takođe vam preporučujemo da peglate odeću na naličju i da zaštitite svoj nežni tekstil postavljanjem krpe između pegle i tkanine.

PRIRODNI MATERIJALI

Vašoj odeći od prirodnih vlakana (vuna, lan, svila…) potrebno je nežno pranje i posebna nega. Veoma je važno da hemijski čistite delikatne komade.

Očistite svoje delikatne komade uz pomoć inovativne  Maxima© nege. Ovaj poseban tretman će vratiti mekoću i svežinu vašoj odeći.

BELI TEKSTIL

Da li vaša bela odeća gubi belinu? Da li postaje siva ili žuta?

Pre svega, ne mešajte belu odeću sa odećom u boji i nemojte koristiti izbeljivače jer mogu oštetiti vlakna. Ako želite izbeliti odeću uz očuvanje prirode tekstila, nega White + pomaže vraćanju originalne beline vaše odeće.

TEKSAS

Hemijsko čišćenje je savršen izbor kada ih perete prvi put jer teksas ima tendenciju da izbledi nakon prvog pranja. Nakon toga, farmerke možete prati izvrnute i zakopčane  na temperaturi koja ne prelazi 40 stepeni. U idealnom slučaju ostavite ih da se osuše na vazduhu jer toplota iz sušara može da ih ošteti.